Измийте парчетата заешко месо и ги подсушете. Нарежете сланината на ленти. Измийте маслините и каперсите и ги подсушете. Обелете главата лук и я нарежете на ситно. Сипете зехтина в тенджера с незагарящо дъно, загрейте на огъня и сложете парчетата заек. Обръщайте от двете страни докато порозовеят. Отделете в чиния и махнете половината от зехтина. Сложете в тенджерата сланината и лука. Разбърквайте непрестанно, докато се зачервят. Върнете обратно заешкото и добавете каперсите, маслините, стафидите, дафиновите листа, солта и черния пипер.
Сипете бялото вино и винения оцет, оставете на умерен огън като от време на време разбърквате ястието.
Когато заешкото омекне добавете оцет "Балсамико" и разбърквайте около 2 минути.